Joan Llinàs i Pol

Breu descripció: Historiador i arqueòleg (Sils, 1966). Llicenciat en Història (UAB, 1989), també sóc Director de projectes i Consultor en Patrimoni Cultural a Atri Cultura i Patrimoni, SLU.
Empresa: Atri Cultura i Patrimoni, SLU
Província:
Comarca:
Municipi: Caldes de Malavella
Adreça electrònica de contacte: jllinas@atri.cat
Mòbil: 620.969.762
Pàgina web: http://www.atri.cat
Usuari de Twitter: @AtriCultPatri

Sobre mi

Sóc historiador i arqueòleg de formació i professió. Actualment, a més, exerceixo de Director de projectes i Consultor en patrimoni cultural a Atri Cultura i Patrimoni, SLU.

La meva experiència professional es desenvolupa en diferents camps: història, arqueologia, patrimoni (cultural, històric, arqueològic, arquitectònic, etc.), investigació històrica, turisme cultural, exposicions, visites guiades i rutes culturals, publicacions –tant científiques com més locals-, activitats pedagògiques i de difusió, xerrades i conferències i cultura en general.

A la comarca de la Selva he dirigit nombroses intervencions arqueològiques a diversos municipis, entre els quals: Amer, Blanes, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sant Julià del Llor-Bonmatí, Sils, Tossa de Mar, Vidreres i Vilobí d'Onyar.

Sóc autor de diverses monografies i d’un gran nombre d’articles, i he presentat nombroses comunicacions en congressos sobre temes d’història, arqueologia i patrimoni. També he realitzat diversos tallers i cursos de difusió del patrimoni i d’arqueologia, així com els inventaris del patrimoni històric de la Selva, del Gironès, d’una part de l’Empordà i la revisió de l’inventari del patrimoni històric vinculat als usos de l’aigua del riu Ter. He coordinat i sóc coautor de les publicacions ”Història de la Selva” (2011) i “Homes i dones de la Selva. Diccionari biogràfic” (2012).

Dins les activitats de difusió de la història i del patrimoni selvatà he realitzat el guió i els textos de diverses exposicions, entre elles "El Patrimoni de la Selva", "Els castells de la Selva", "Homes i dones de la Selva", "El Vescomtat de Cabrera. Història i llegat d'una gran senyoria feudal". A més, també he realitzat projectes de senyalització patrimonial, rehabilitació i museïtzació, i projectes per a centres d'interpretació sobre història i patrimoni.

En l'àmbit de l'associacionisme, sóc president del Centre d'Estudis Selvatans, una entitat sense ànim de lucre que agrupa estudiosos i investigadors en ciències socials i naturals i persones interessades en el patrimoni cultural en l'àmbit de la Selva històrica, i també col·laboro amb altres entitats selvatanes. A través del CES, també era membre del Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona (recentment suprimit)