Hibriturselva, cas d'estudi per la tesina d'un master europeu

Hola a tots! :)

Com molts sabeu, en motiu de la realització de la tesina final dels meus estudis (www.emtmmaster.net), la primavera passada em vaig unir a Hibriturselva per tal de seguir de ben a prop les reunions i activitats que s’anaven fent. Així, vaig poder veure de primera mà com es desenvolupava aquest projecte de col·laboració i innovació a la Selva, i com ho vivien els organitzadors, els participants, o fins i tot el territori.  

Després de recollir dades i analitzar-les, vaig entregar el treball a finals d’agost, i ara ja respiro tranquil·la i puc compartir el resultat amb vosaltres! Us deixo aquí un enllaç al summary (resum) i si us interessés veure el document sencer només m’heu d’enviar un missatge privat (o de fet en Marc/Josep el tenen). Com que és en anglès i una mica llarg, us en faig cinc cèntims a continuació.

Bàsicament, el treball exposa com es va plantejar Hibriturselva i com ha anat evolucionant; servint com un gran exemple de projecte innovador per al desenvolupament econòmic i turístic a nivell regional. A més, reflecteix les dificultats que afronten el territori i els seus agents -dificultats comunes en molts altres llocs-, i conclou emfatitzant els beneficis que aquesta iniciativa està aportant a la zona: fomentant dinàmiques d'aprenentatge mutuu i creant una xarxa d'agents connectats i disposats a compartir coneixements i, poc a poc, col·laborar per tal de desenvolupar nous productes innovadors a la comarca. Amb tot, algunes de les primeres propostes s'han dut ja a terme, i això és fruit d'un treball constant dels participants així com de les eines a mida i el suport que Hibriturselva ha aportat -que malhauradament no són comunes en gaires regions, de fet-.

Aprofito doncs per felicitar-vos per la feina ben feta, animar-vos a seguir, i també agrair-vos la confiança i bona rebuda que em vau brindar en tot moment.

Seguim en contacte, i fins a la propera jornada,

merci

Agnès. 

Comentaris